Новини
Культура

Хмельницький гурт «Чумацький шлях» презентував новий відеокліп

Нарешті вірні фанати зіркового хмельницького рок-гурту «Чумацький Шлях» дочекалися 5 квітня, адже саме у цей день музиканти презентували свій новий кліп на пісню «Було-Буде».

Новий сингл, за словами його творців, і за музично-візуальним рядом, і змістовно транслює філософію циклічності людського життя, його плинності, але водночас невід’ємності продовження у нових формах:

Пісня розповідає про циклічність нашого життя. Про те, що все має своє продовження. Найкраще ці процеси пояснює фізика та усім відомий “Закон збереження енергії”. Енергія не виникає з нічого і не зникає в нікуди, а може лише перетворюватись з однієї форми на іншу.

Режисером кліп виступив незмінний артвізіонер ЧШ, відеограф Ілля Соплічар. Також, текстовою анімацією кліп довершує графіка художника Максима Мальцева.

В новій відеороботі музиканти «Чумацького Шляху» постають в образах людей-дерев, які є водночас корінням і гілками, цвітом і повітрям, безкінечним життям і неминучою смертю. Таким перетворенням, безумовно актуальним наразі, рокери завдячують креативному баченню художниці «Було-Буде» – Поліни Строян. Саме вона продумала і втілила образи «чумаків» у кліпі та обкладинку синглу.

Про очікування і відчуття перед виходом нової мультимистецької роботи розповів вокаліст і незмінний автор гурту Сергій Строян:

Скажу чесно, раніше, я на кожен реліз ставив максимальну ставку. Типу “ось після цього шедевру в нас точно будуть стадіони!”. Стадіони переносились, а відчуття схоже на вигорання було присутнє. А цього разу якось по-іншому. Просто хочеться відпустити і писати нові треки, знімати нові кліпи. Так що скоро буде нова пісня. Очікуйте! Але добре вислухайте ту, яка вийшла вже.

Але, чого ми в першу чергу очікуємо від такого шанованого гурту, як «Чумацький Шлях»? Звичайно його фірмового, щедро-заправленого фольком, рок-звучання. І, з усією відповідальністю зазначимо, що це завдання від шанувальників і цього разу вдалося втілити ЧШ. Добротний рок, з переливами настроїв кожного залученого інструментального звучання та легких краплинок електронної музики – дійсно смачно! Композиція об’єднується оздобою якісного тексту, який вимагає соло. І ми його отримуємо насамкінець, так, що  кров застигає на мить і рушає венами з новою силою, заповіданою предками. 

Ще одним ексклюзивом прем’єри є фільм про створення кліпу, цікавий і неочікувано-відвертий, який точно оцінять поціновувачі гурту.

Варто зазначити, що в рамках релізу гуртівці спільно з Фондом Людей проводять збір на евакуаційний квадроцикл для медиків з 33 ОМБР. Взяти участь у зборі можна за посиланням на монобанку: https://send.monobank.ua/jar/8h35t3qUNK

Зауважимо, що «Чумаки» вже не вперше співпрацюють з Фондом Людей, щоб допомогти своїм мистецтвом нашим Збройним Силам у боротьбі з окупантом. Тож, прослухати новинку «Було-Буде»  від гурту «Чумацький Шлях» можна на всіх платформах за посиланням: https://id.ffm.to/bulo_bude.

Автор: Ольга Нікітіна

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook