Новини
Надзвичайні події

Під час ракетно-дронової атаки на Хмельниччині пролунали вибухи

Загалом понад 7 годин на території України тривала повітряна тривога, пов’язана з черговим комбінованим обстрілом, під час якого було застосовано ударні безпілотники та три типи ракет. Частина БпЛА, запущених з т.о. Криму, весь цей час кружляла різними областями, намагаючись дістатися Старокостянтинова на Хмельниччині. Там, за повідомленнями місцевого телеграм-каналу, пролунала серія вибухів. Попередньо, на території громади працювала ППО.

За інформацією моніторингових каналів (офіційна буде пізніше), росіяни атакували територію України безпілотниками Shahed, крилатими ракетами зі стратегічної авіації та ракетами “Калібр” з підводного човна, балістичними ракетами “Іскандер“.

Найбільшу дистанцію у ~1194 км (з полігону “Чауда”) до Старокостянтинова частина БпЛА типу “Шахід” подолала за 7 годин польоту,прокоментував канал monitor.

Від атаки “шахедами” вкотре постраждав Харків, де станом на ранок підтверджено 6 загиблих та 10 поранених.

Щодо атаки “шахедів” на Хмельниччину, то, за приблизними підрахунками Старокостянтинів атакували, попередньо, понад півдесятка безпілотників, які заходили на територію Хмельниччини з Вінниччини.

Також існувала загроза для Шепетівщини. І про рух “шахеда” в бік Хмельницького повідомляли деякі місцеві телеграм-канали також.

Щодо ракет з двох ТУ-95мс, то вони кружляли по різних областях (в тому числі існувала загроза для Хмельниччини) близько години. Попередньо, всі їх було збито на Київщині, куди вони, подолавши ~1730 км, прилетіли з Саратовської області.

У Хмельницькій ОВА інформацію про роботу ППО на території області під час повітряної тривоги не повідомляли.

Ще один короткий підсумок для тих, хто міцно спав цієї ночі:

ДОПОВНЕНО: У Хмельницькій ОВА повідомили про результати роботи ППО на території області:

Під час сигналу «Повітряна тривога», наші сили ППО знешкодили 5 БПЛА типу «Shahed». Інформація про загиблих, травмованих чи пошкодження наразі не надходила.

Про наслідки комбінованої ракетно-дронової атаки розповіли у Повітряних силах ЗСУ:

Та показали відпрацювання ворожих “шахедів” мобільною групою на Херсонщині:

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook