Новини
Події

Ветеранський простір «Вдома» створили у Нетішині

Процес створення ветеранського простору в Нетішині триває близько року. Над реалізацією проєкту працювали спільно Хмельницька ГО «Захист – об’єднання волонтерів» та виконавчий комітет Нетішинської міської ради. Наразі простір має статус відділу муніципальних послуг для військових, ветеранів війни та членів їх родин виконавчого комітету Нетішинської міської ради.

У новоствореному просторі працює мультидисциплінарна команда, що складається з психолога, юриста та кейс-менеджера. Фахівці пройшли відповідне навчання з соціального супроводу ветеранів та ветеранок, а саме закінчили курс по кейс-менеджменту. Поки військовослужбовець перебуває на службі, команда вже працює з його родиною. Після повернення ветерана спеціалісти залучають його у процес реадаптації та реінтеграції. Найближчим часом ветеранський центр оновлять, після чого він відповідатиме всім стандартам, адже надважливим є створення інклюзивного, безбар’єрного простору для всіх груп населення, які є кінцевими бенефіціарами.

Діяльність ветеранського простору «Вдома» включає:

  1. Надання психологічних консультацій;
  2. Надання юридичних консультацій;
  3. Проведення круглих столів, занять «рівний – рівному», тренінгів, майстер-класів тощо;
  4. Зустрічі з родинами військових, загиблих, військовополонених та безвісти зниклих;
  5. Соціальний супровід.

Послугами ветеранського простору «Вдома» можуть скористатися:

  • діючі військові;
  • військові на лікуванні/реабілітації;
  • ветерани/ветеранки;
  • члени родин військовослужбовців;
  • члени родин полонених, безвісти зниклих;
  • члени родин полеглих Героїв.

З початку цього року, було проведено наради зі структурними підрозділами виконавчого комітету Нетішинської міської ради, а також з представниками різних структур та організацій. Все це було зроблено задля надання якісних послуг ветеранам та ветеранкам, щоб жодна зі сфер не мала прогалин. Саме тому співпраця є одним з головних принципів роботи простору, – говорить головна спеціалістка ветеранського простору «Вдома» Олександра Хатрус.

Ветеранський простір «Вдома» розташований за адресою: м. Нетішин проспект Незалежності, 31. За додатковою інформацією можна звертатись за телефоном: +38 067 193 25 25.

Автор: Наталя Кошай

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook