Новини
Суспільство

У поліції Хмельниччини реалізовують Національну стратегію зі створення безбар’єрного простору

В підрозділах поліції Хмельниччини в рамках реалізації Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні та подальшого розвитку системи «Custody Recоrds» здійснили облаштування приміщень і прилеглих територій відповідно до потреб маломобільних груп населення та людей з інвалідністю. 

— Ми обстежили усі приміщення і розпочали роботи з приведення їх до належних норм. Наразі уже в семи підрозділах поліції області встановлено спеціальні підйомники, а в решті обладнано пандуси для доступності. Важливу інформацію на табличках і вказівниках продубльовано шрифтом Брайля,розповідає заступник начальника ГУНП в Хмельницькій області Андрій Репчонок.

Міжнародний досвід свідчить про те, що розбудова безбар’єрного простору — це нагальна вимога часу.

— Ми маємо бути готовими до того, що в умовах війни кількість маломобільних людей зростає з кожним днем. Безбар’єрність дасть можливість залучати до активного суспільного життя велику кількість людей, чий потенціал раніше через непристосованість суспільства не використовувався повною мірою, — говорить полковник поліції. 

«Протестувати» в одному з територіальних відділень поліції функціональність спеціальних пристроїв для людей, які пересуваються на кріслах колісних, хмельницькі інспектори сектору з дотримання прав людини запросили відому дитячу письменницю і журналістку місцевого радіо Оксану Радушинську. 

– Як людині, яка послуговується кріслом колісним, мені випала нагода протестувати пандус-підйомник у відділі поліції в м. Старокостянтинів, – поділилася враженнями Оксана Петрівна. – Працює. Зручний під’їзд, продумана можливість керувати підйомником як тому, хто перебуває в середині рухомої платформи, так і ззовні (що також є важливим у певних ситуаціях).

Пані Оксана розповіла, що раніше у робочих журналістських справах їй уже доводилося пару разів бувати у цьому відділку поліції. Тоді ще підйомника там не було, тому, аби не спілкуватися на вулиці, поліцейським доводилося піднімати крісло до приймальні громадян по високих сходах на руках, а це спричиняло чималий дискомфорт, як моральний, так і фізичний. 

Зважаючи на появу нових «ґаджедів», які забезпечують доступність та безбар’єрність, журналістка пообіцяла частіше навідуватися у гості до поліцейських за цікавою інформацією та інтерв’ю.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook