Новини
Інфраструктура

У деяких комунальних автобусах в Хмельницькому запрацюють валідатори

Про давно очікуване хмельничанами оновлення в системі оплати проїзду в автобусах повідомив заступник Хмельницького міського голови Микола Ваврищук.

З понеділка наступного тижня, 15 квітня, у хмельничан буде можливість оплачувати проїзд не лише в міських тролейбусах, а й у комунальних автобусах за допомогою валідаторів. Йдеться про маршрути 3, 4, 5, 8, 20 та 35 (однак 35-й – лише в автобусах марки “Isuzu”).

Тобто, оплата буде можлива за допомогою телефона, картки і готівки. Зразу відповідаю на питання: коли всі інші маршрути? Працюємо над цим. Поступово впроваджуватимемо і на інших до кінця року,додав посадовець.

Вартість проїзду в автобусах не зміниться і становитиме 12 гривень.

Також в “Електротрансі” повідомили, що з 15 квітня з хмельницьких тролейбусів планується прибрати QR-коди ПриватБанку.

Натомість пасажирам будуть доступні наступні способи оплати проїзду:

1. Готівка у водія.

2. Банківська карта (чіпована).

3. Транспортна карта (СityCard та попереднього оператора).

4. За допомогою смартфону:

  • Через QR – код, згенерований у додатку CityCard.
  • Apple Pay та Google Pay.

Нагадаємо, систему електронної оплати проїзду в громадському транспорті Хмельницького забезпечує новий оператор – «СІТІ КАРД СИСТЕМ». Перші його термінали для придбання та поповнення електронних квитків з’явилися у Хмельницькому на початку березня. Встановлюють їх переважно у закладах торгівлі в різних мікрорайонах міста. Перші чотири розмістили у мікрорайонах Гречани, Виставка та Південно-Західний.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook