Новини
Офіційно

У Хмельницькому діти варили борщ і встановили рекорд України (ФОТО)

У рамках Міжнародної благодійної акції «Український борщ єднання» учні Хмельницького приватного ліцею «Мої обрії» встановили рекорд України «Найбільша кількість дітей шкільного віку, зібраних в одному місці для приготування українського борщу».

На території навчального закладу згуртувалося 295 дітей, які з великим задоволенням і захопленням приготували символ національної кухні, справжній український борщ, що завоював серця гурманів по всьому світу і має багато історій та традицій. Борщ діти приготували унікальний: повністю здорова їжа без засмажки,  із печеними овочами, копченими грушами, квашеними зеленими томатами.

На запрошення керівництва ліцею долучилася до заходу зі встановлення рекорду й голова обласної ради Віолета Лабазюк.

«Український борщ є справжнім культурним витвором, виплеканим традиціями багатьох поколінь українців, культурним брендом національної кухні. Як би ворог не хотів його привласнити – історично борщ наш! І внесення українського борщу до списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО це підтверджує. Борщ – страва єднання, страва сили, страва любові до своєї країни, сегмент ДНК нації»,– зазначила Віолета Лабазюк.

Голова Хмельницької обласної ради подякувала керівництву, батькам, вихованцям закладу за такі чудові ініціативи, що об’єднують, надихають, підтримують та примножують українські традиції.

Захід мав на меті розповісти про історичне значення страви, утвердити сімейні цінності, впізнаваність України на світовій арені, зберегти традиції минулих поколінь та поєднати їх з сучасністю, популяризувати здорове харчування серед молоді.

Під час заходу також провели благодійний ярмарок для збору коштів для ЗСУ, батьків учнів ліцею, які сьогодні на передовій.

За інформацією пресслужби Хмельницької обласної ради

Автор: Адміністратор сайту

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook