Новини
Інфраструктура

Валідатори у тестовому режимі запрацювали в автобусах у Хмельницькому

У комунальних автобусах Хмельницького встановили валідатори. Від сьогодні і в цьому громадському транспорті можна оплатити проїзд, зокрема безконтактно – банківською карткою та смартфоном через застосунки. Також сьогодні в автобусах та тролейбусах прибрали банківські QR- коди.

У всіх комунальних автобусах, а їх у Хмельницькому 31, встановили валідатори, розповіла Суспільному головна спеціалістка управління транспорту і зв’язку Олена Задко:

Виїхали автобуси комунального підприємства «Електротранс», облаштовані новим обладнанням CityCard. На борту транспортного засобу буде монітор, камера відеоспостереження і валідатор. Великогабаритні автобуси мають три валідатори.

В автобусах також можна оплатити проїзд безконтактно карткою та смартфоном. До сьогодні пасажири комунальних автобусів оплачували проїзд через банківські QR-коди та готівкою. Коди тепер забрали, а оплату готівкою залишили.

І також на валідаторі ви можете оплатити згенерованим у додатку CityCard QR-кодом, банківською картою і транспортними картами цього оператора та попереднього оператора.

За словами Олени Задко, пасажири пільгових категорій продовжують користуватися пільговою карткою в комунальних автобусах та тролейбусах. В останніх також забрали банківські QR-коди. Оплачувати проїзд можна через застосунки у мобільному.

Це перехідний період від попереднього оператора до нового. В тролейбусі також можна розрахуватися за допомогою валідатора, банківської та транспортної карток. Також у тролейбусах залишається розрахунок готівкою.

Наявність оплати за проїзд перевірятимуть контролери. Нове обладнання в автобусах працюватиме в тестовому режимі впродовж місяця. Якщо виникатимуть збої в роботі, їх виправлятимуть.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook