Новини
Інфраструктура

Модульні будинки почали зводити біля Хмельницької АЕС

Добудова третього та четвертого енергоблоків ХАЕС зможе забезпечити економічний розвиток та енергетичну безпеку країни. Попри військову агресію “Енергоатом” значно активізував ремонтно-відновлювальні роботи. До цього процесу залучено кілька сот працівників Запорізької АЕС, які потребують житла, зокрема, у місті атомників на Хмельниччині.

З орендою житла у Нетішині, як і в інших містах області, ситуація вкрай складна. Це пов’язано з кількістю ВПО та приїздом енергодарців. Проблему вирішують завдяки будівництву модульних будинків.

Підготовчі роботи вже розпочались. Іноземні партнери передадуть будиночки на 54 квартири та ще 4 будиночки українського виробництва. Подумали, плануючи зведення будинків, і про маломобільні групи населення.

Це можуть бути молоді мами або люди з якимись певними обмеженнями. Також два будинки будуть виконувати функцію побутово-господарських, тобто через збільшення потужності будуть надаватися послуги з прання та прасування речей постояльців, – розповідає начальник відділу комплексного проєктування УБК Андрій Левчук.

Усі підготовчі роботи ведуть власними силами ХАЕС.

Оскільки будинок каркасний, він більш сучасний за дизайном. Суміщення дерева і листового металу – це зовнішня обшивка, всередині більшість – з дерева, оздоблення, природні матеріали, фарбовані, лаковані. Він представляє з собою велику кімнату, в якій може мешкати сім’я: облаштована додатковим спальним місцем (розкладний диван). Також є спальня повноцінна з двоспальним ліжком і санвузол з усіма вигодами, – пояснює Андрій Левчук.

Облаштування кухонь у модульних будинках не передбачено. Харчування надається відповідним закладом, що розташований на території. Окрім цього у Нетішині планують будівництво багатоквартирних будинків для атомників.

Відео: Перший Подільський

Нагадаємо, раніше Хмельницька АЕС оголосила тендер на закупівлю 8 модульних будинків очікуваною вартістю 11 мільйонів 837 тисяч 680 гривень. Аукціон відбувся 29 березня. Переможцем стало ТОВ “УДАЙ” з міста Прилуки, яке запропонувало ціну 9 мільйонів 980 тисяч гривень. ТОВ “Поділля-Євробуд” з Кам’янця-Подільського, хоч і запропонувало нижчу ціну, 9 мільйонів 975 тисяч гривень, отримало відмову кваліфікаційної комісії.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook