Новини
Новини від читача

У районі новобудов у Хмельницькому зелену зону перетворили на болотяне місиво (ФОТО)

Файне місто Хмельницький. Будинки є одноповерхові та вищі. Проспект його перетинає й кілька шосе. Зо два підземних переходи облаштовані. А ще – якщо пошукати – й болота можна віднайти. Для дітлахів це взагалі елементарна задачка: не встиг озирнутися – нащадок надибав багнюку.

Подейкують, у деяких країнах малюкам до певного віку дозволяють виробляти майже будь-що. На цих теренах «щасливого дитинства» стрибання в калюжах і порпання в грязюці – норма, що завдає клопоту не матусі, а – хіба – пральній машинці. В нас поки не так.

Дитина серед калабані – це захоплююча гра в лови. А як упіймати? По коліно в багнюку батькам же лізти не хочеться, а рятувати нащадка треба.

А такі осередки боліт у місті трапляються на умовно безгоспній землі. Ні, подейкують, що згаданий клаптик поблизу Старокостянтинівського шосе перебуває в оренді у відомого хмельницького бізнесмена. Але поки він «простоює».

А якщо земля – пустка, то за неї «конкурують» авто- та собаковласники. Підживлена песиками та переорана колесами ділянка – чудова основа для утворення мрії дитинства: брудного місива, в якому так цікаво покопирсатися.

Щоправда, в батьків жевріє надія, що місцеві депутати дадуть раду цьому шматку землі: дадуть дозвіл на спорудження парковки на радість водіям. А може, створять мінізелену зону для відпочинку не водіям. Будь-яке рішення призведе до задоволення дорослих потреб. Постраждають лише маленькі поціновувачі розваг у багнюці.

Нагадаємо, у мікрорайоні Озерна після зливи потоки води, змішаної з болотом, утворили брудний водоспад.

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook