Новини
Надзвичайні події

На Хмельниччині пролунали вибухи: в області працювала ППО

Повітряна тривога, що оголошується на Хмельниччині майже щоночі, цього разу була нетривалою – 33 хвилини. Не виключено, що сирена в області може пролунати знову, оскільки росіяни продовжують запускати ударні безпілотники невеликими групами з тимчасово окупованого Криму. Під час повітряної тривоги вибухи пролунали у Хмельницькому районі, де бійці протиповітряної оборони, попередньо, ліквідували ворожий “шахед”.

Перш ніж дістатися Хмельниччини, ворожий безпілотник літав близько чотирьох годин, проминув низку областей на сході та півночі України, зокрема, Київську, і в область залетів через Житомирщину.

Про небезпеку моніторингові канали попереджали мешканців Шепетівки, далі – Хмельницького, але зрештою “шахед” звернув у “звичному” напрямку – на Старокостянтинів. Там і був, попередньо, збитий. Про звуки вибухів повідомили у місцевій спільноті Старокостянтинів 24/7.

Офіційну інформацію про наслідки повітряної атаки очікуємо вранці від Хмельницької ОВА та Повітряних сил ЗСУ.

ДОПОВНЕНО: За інформацією ПС ЗСУ, У ніч на 18 квітня 2024 року противник атакував 13-ма ударними БпЛА типу «Shahed-131/136» із районів Приморсько-Ахтарськ – рф та мису Чауда – Крим. Усі 13 «шахедів» збито зенітними ракетними підрозділами Повітряних Сил та мобільними вогневими групами Сил оборони України у Херсонській, Дніпропетровській, Вінницькій, Полтавській, Хмельницькій, Тернопільській та Івано-Франківській областях.

У Хмельницькій ОВА повідомили, що сили ППО ЗСУ знищили 2 ворожі БпЛА типу «Shahed».
Загиблих і травмованих, а також пошкоджень майна немає.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook