Новини
Події

«Алею нескорених» у Хмельницькому поповнили молодими магноліями (ФОТО)

Сьогодні, 19 квітня, учасниці акції «Поверніть Героїв з полону» взяли участь у висадці нових саджанців магнолії на алеї, яку заклали минулого року в парку імені Тараса Шевченка.

Другий рік поспіль молоді квітучі дерева висаджують матері, дружини, сестри, бабусі військовополонених та безвісти зниклих українських захисників та захисниць. Торік висадили 10 дерев, сьогодні додали ще 5. Саджанці надала голова ГО «Міжнародне об‘єднання жінок України» Аліна Скоморохова.

У двох родинах, які висаджували магнолії минулого року, близькі повернулись з полону. Тому ми будемо чекати хлопців і дівчат додому і висаджувати дерева, як символ миру, нашої віри і перемоги, – зазначила пані Аліна.

За її словами, це не єдина символічна алея у Хмельницькому.

За 4 роки ми висадили не одну тисячу дерев, не одну тисячу лісових насаджень. Але саме цього року ми досаджуємо цю алею, а також будемо закладати у військовому шпиталі сквер Героїв України, де буде висаджено понад 500 дерев і кущів. Також цього року долучилися представники  Офісу уповноваженого з прав людини у Хмельницькій області, який очолює Оксана Кізаєва. Вони вже висадили свої дерева прав, свобод та перемоги. Отак дуже все символічно, – поділилась Аліна Скоморохова.

Тож тепер ще 5 магнолій квітуватимуть у хмельницькому парку в центрі міста. До слова, дерева, які садили минулого року активно цвітуть і зараз можна ними помилуватися.

Нагадаємо, щоп’ятниці родини військовополонених та безвісти зниклих збираються у центрі міста Хмельницького. Традиційно акцію «Поверніть Героїв з полону»  починають о 12:00 біля ТЦ «Дитячий світ».  

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook