Новини
Офіційно

Громаді міста Хмельницького через суд повернули будинок культури

Окружна прокуратура міста Хмельницького встановила, що об’єкт соціальної сфери, який мав належати територіальній громаді, незаконно перебував у власності приватних юридичних осіб. Рішенням суду його повернули у власність громади.

Як повідомили у Хмельницькій обласній прокуратурі, ще з моменту розпаювання у 1994 році колективного сільськогосподарського підприємства, приміщення по вул. Кам’янецькій у м. Хмельницькому площею 1 025 квадратних метрів повинно було беззаперечно перейти у комунальну власність. Разом з тим, зацікавленими особами упродовж 15 років вчинялися цілеспрямовані протиправні дії щодо заволодіння цією нерухомістю шляхом реєстрації права приватної власності на будівлю.

Такі дії неодноразово оскаржувались прокуратурою. Встановивши вкотре незаконний перехід будинку культури від одного власника до іншого, прокурори звернулись з позовом до суду про скасування державної реєстрації права приватної власності та повернення приміщення територіальній громаді. 

Судовим рішенням позовні вимоги прокуратури задоволено – нежитлове приміщення будинку культури вартістю понад 36 мільйонів гривень підлягає поверненню у комунальну власність. 

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook