Новини
Бізнес

Алкогольні та тютюнові вироби подорожчали на Хмельниччині

Інфляція на Поділлі в березні становила 0,2%. Торік цей показник у перший місяць весни сягнув 1,5%.

У березні ціни на продукти та безалкогольні напої на Поділлі знизились на 0,7%. Найбільше подешевшали яйця  – на 18,8%. У межах 3,3–0,1% знизились ціни на олію соняшникову, свинину, сало, овочі, маргарин, макаронні вироби, рибу та продукти з риби тощо.

Натомість на 3,3–0,5% підвищились ціни на яловичину, м’ясо птиці, фрукти, масло, кисломолочну продукцію, рис, кондитерські вироби з борошна, молоко.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби зросли на 0,2%, у тому числі на тютюнові вироби – на 0,2%, на алкогольні напої – на 0,1%.

Одяг та взуття додали у вартості 4,3%: взуття – на 4,8%, одяг – на 3,9%.

Тарифи на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива зросли на 0,1% переважно внаслідок підвищення цін на утримання та ремонт житла.

Підвищення цін у сфері охорони здоров’я на 1,1% спричинено подорожчанням послуг лікарень та фармацевтичної продукції.

Ціни на транспорт зросли на 1,9%: паливо та мастила додали в ціні 2,8%, вартість проїзду в залізничному пасажирському транспорті – 5,4%.

З інших товарів та послуг на 7,9% подешевшали ритуальні послуги, проте на 3,5–0,5% підвищились ціни на послуги нотаріусів, ресторанів та готелів, освіту, відпочинок та культуру, поінформували в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області.

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook