Новини
Інфраструктура

Майже 78,5 мільйона гривень компенсації нарахували мешканцям Хмельниччини за пошкоджене майно

1425 заяв про надання компенсації за пошкоджене житло через додаток “Дія” подали жителі Хмельниччини станом на середину квітня 2024 до реєстру пошкодженого та знищеного майна за програмою “єВідновлення”. Компенсацію нарахували по 1137 заявам, на суму майже 78,5 мільйонів гривень.

За програмою “єВідновлення” найбільше заяв надійшло від жителів Крупецької, Славутської, Чорноострівської та Хмельницької територіальних громад, розповіла журналістам Суспільного головна спеціалістка департаменту розвитку громад, будівництва та житлово-комунального господарства Яна Тархан.

За майже рік роботи реєстру пошкодженого та знищеного майна на розгляд у Хмельницькій громаді надійшло 229 звернень. Майже всі – розглянули, розповів заступник голови комісії, яка займається обстеженням пошкоджених осель та розгляду питань щодо компенсації Богдан Мовчан:

За 2024 рік було погоджено компенсацію 151 власнику пошкодженого майна на загальну суму дев’ять мільйонів гривень.

Щоб скористатись програмою “єВідновлення”, власникам пошкодженого майна потрібно подати інформаційне повідомлення.

Це можна зробити самостійно у додатку “Дія” або звернутися в ЦНАП, чи управління праці та соцзахисту населення. Після подачі інформаційного повідомлення, відкрити спеціальний рахунок, куди будуть надходити кошти, подати заяву на компенсацію для проведення ремонтних робіт. Заява надходить на розгляд комісії, потім комісія обстежує і приймає рішення, – пояснив Богдан Мовчан.

У хмельницькій комісії – 18 осіб. Зараз члени комісії працюють у багатоповерхівці на вулиці Повстанська, 36, більшість квартир якої зазнали ушкоджень від вибухової хвилі 22 березня 2024.

Детальніше: у сюжеті Суспільне Хмельницький

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook