Новини
Освіта

Впровадження нового предмету у школах області обговорили у Хмельницькому

На базі комунального закладу освіти обласної ради – Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії відбувся круглий стіл на тему «Впровадження навчальної програми «Основи сім’ї» в освітньому процесі».

Мета зібрання – представлення навчальної програми «Основи сім’ї» у світлі викликів, що склалися у державі в часи повномасштабної війни.

Круглий стіл пройшов за участі керівництва закладів загальної середньої освіти, педагогів навчальних закладів, дитячих психологів, представників органів місцевого самоврядування, фахівців обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, спеціалістів управлінь освіти Хмельницької області, авторів підручників «Основи сім’ї», представників батьківських громадських організацій.

Від імені депутатського корпусу обласної ради організаторів та учасників круглого столу «Впровадження навчальної програми «Основи сім’ї» в освітньому процесі» привітала голова обласної ради Віолета Лабазюк, яка наголосила, що тематика заходу є надзвичайно актуальною, адже виховання в сім’ї є важливим процесом, завдяки якому забезпечується спадкоємність поколінь.

«Сім’я і сімейні цінності є основою нашого сучасного молодого суспільства. Попри безліч викликів український народ декламує всьому світу незламність і своє прагнення жити у вільній незалежній територіально-цілісній державі. У зв’язку з повномасштабним вторгненням значна кількість сімей живуть у різних країнах, через низку зовнішніх і внутрішніх факторів та чинників сім’ї приділяють надто мало уваги собі, як учаснику сьогоднішнього суспільства, – зазначила Віолета Олександрівна. – Сімейне виховання, яке формує особистість саме від батьків, не може бути повною мірою замінено освітнім процесом у навчальному закладі. Потрібно усвідомлювати, що основа виховання – це любов до дитини, на якій базується все інше. Саме тому впровадження в гуманітарно-педагогічній академії навчальної програми «Основи сім’ї» є вагомим аспектом освітнього процесу».

Голова обласної ради побажала учасникам круглого столу плідної співпраці, конструктивного обговорення актуальних проблем освітнього процесу та напрацювання шляхів їх вирішення, обміну набутим досвідом та науковими доробками.

Під час роботи учасники заходу розглянули такі питання: – аналіз сучасного становища сімей і дітей в Україні; вплив освітнього процесу на демографічні і сімейні виклики сьогодення; презентація навчальної програми «Основи сім’ї» та можливості використання її в освітньому процесі; аналіз пропозицій та обговорення теми круглого столу.

За інформацією пресслужби Хмельницької обласної ради

Читайте також: Громади Хмельниччини отримали субвенцію на надання держпідтримки особам з особливими освітніми потребами

Автор: Адміністратор сайту

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook