Новини
Події

На благодійному забігу у Хмельницькому зібрали понад 450 тисяч гривень для ЗСУ (ФОТО)

В обласному центрі вдруге відбувся благодійний спортивний захід “Сталевий кордон 2.0”, в якому взяли понад 1300 осіб. Заради шляхетної мети об’єдналися небайдужі містяни та військовослужбовці: вихованці Національної академії Державної прикордонної служби України імені Б. Хмельницького та представники інших військових підрозділів. 

Нагадаємо, це був другий забіг “Сталевий кордон”, який проводили у Хмельницькому. Перший відбувся минулого року. Цього разу організатори збирали гроші на придбання портативного радіоелектронного засобу протидії безпілотним апаратам (РЕБ) для підрозділу прикордонників. Учасникам забігу вдалося зібрати понад 450 тисяч гривень, за які невдовзі для захисників придбають необхідне обладнання.

Учасники отримали не лише незабутні враження, а й стали частиною важливої події, яка є чималим кроком до наближення нашої великої Перемоги. На пам’ять про цей день марафонці отримали медалі у вигляді гільзи з гравіюванням, або дрона з гільзою,розповіли у Хмельницькій ОВА

На кілометровій дистанції першим фінішував з прапором своїх військ нацгвардієць Олександр Горбунов. Він здолав цю відстань за 3 хвилини 14 секунд.

Результат відмінний, тому що ми постійно тренуємось, готуємося до будь-яких стартів. Мусимо підтримувати військових на передовій, пересилаємо їм відео, фото, щоб їх стимулювати. І вони розуміють, що не роблять просто так свою роботу, – розповів журналістам Суспільне Хмельницький Олександр Горбунов.

За словами організатора заходу Олександра Вербіцького, ще однією метою було перевершити не лише кількість учасників, а й кількість донатів. І це учасникам заходу вдалося, адже минулого року під час першого “Сталевого кордону” зібрали 375 тисяч гривень.

Ініціатива проведення спортивно-благодійного заходу стала можливою завдяки ГО «Підтримка України» та команді Race Expert за сприяння Хмельницької обласної військової адміністрації та Хмельницької міської ради.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook