Новини
Події

Благодійний ярмарок до Дня прикордонника провели у Хмельницькому

До Дня прикордонника, який відзначають в Україні 30 квітня, курсанти Національної академії державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького організували та провели благодійний захід. Майданчик розгорнули у парку ім. М. Чекмана.

Хтось один сказав: “А давайте до Дня прикордонника проведемо збір для наших випускників, які зараз виконують бойові завдання”. Ми синхронізували ідеї й вирішили спробувати вперше організувати такий благодійний ярмарок у місті, — розповіла Суспільному курсантка НАДПСУ Олександра Кондратюк

У парку розгорнули 8 локацій. Одна з них – тату хною, малювала їх курсантка Дар’я Кукалець:

Це не зовсім наша спеціальність, але ми готувалися до заходу, щоб людям подобалося, щоб людей заохотити й зібрати більше коштів, тому що це дуже важливо для кожного нашого військового.

Попитом на ярмарку користувалися бокси з сюрпризом. За годину з 20 залишилося шість.

Секретний бокс міг отримати будь-хто, хто задонатить суму 500 та 1000 гривень, вони — різні. Там все, що потрібно для людей, маленький подаруночок на згадку від військових, – розповіла курсантка Катерина Дубовик.

Серед іншого за донат на ярмарку можна було придбати крафтові солодощі, і позайматися армрестлінгом. А ще — залишити послання для військових, зокрема, на прапорі. Його передадуть бійцям на схід України, як і оснащення, яке планують придбати за зібрані кошти.

Нагадаємо, у вихідні у Хмельницькому також проходив благодійний забіг “Сталевий кордон 2.0”, під час якого для потреб ЗСУ зібрали понад 450 тисяч гривень, побивши минулорічні показники як за кількість учасників, так і за кількістю донатів.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook