Новини
Події

Змагання “Сильні України” відбулися у Хмельницькому (ФОТО)

Понад півтори сотні учасників взяли участь у третьому етапі другого всеукраїнського туру змагань з адаптивних видів спорту “Сильні України” у Хмельницькому. Організували захід з метою реабілітації та ресоціалізації військовослужбовців та ветеранів після поранень.

За словами головного судді змагань Василя Вірастюка, змагання започаткували минулого року представники Федерації стронгмену України.

Один з учасників змагань “Сильні України” – хмельничанин, ветеран Олександр Маковей розповів: на війні був поранений, мав важкі ушкодження ноги, легені та обличчя. Коли рани загоїлися, зрозумів, що спорт та змагання серед ветеранів – його шанс пришвидшити реабілітацію.

Ще один учасник змагань – чинний військовослужбовець однієї з танкових частин Роман Танасійчук спеціально приїхав у відрядження, щоб позмагатися за нагороди. У нього була мета – перемогти у всіх чи кількох видах спорту.

Залік серед учасників змагань проводили в 15 розділах. У програмі були адаптивні види спорту: жим лежачи, де учасники за 60 секунд мали підняти максимальну кількість разів штангу вагою 60 кілограмів; стрільба з лука з відстані 10 та 18 метрів, ривок гирею, аеробайк та веслування на тренажері.

Якщо порівнювати з минулим роком, учасників було менше. Тепер хлопців психологічно попускає, вони бачать, що змагання їм дійсно потрібні, що спорт допомагає соціалізуватися, – прокоментував Василь Вірастюк.

Змагання “Сильні України”, що пройшли у Хмельницькому, – треті в цьому році. Попередні відбулися в Дніпрі та Одесі. До кінця року їх планують організувати у восьми чи дев’яти містах і селищах України.

Джерело: Суспільне Хмельницький

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook