Новини
Суспільство

Пораненим бійцям «Гвардії наступу» на Хмельниччині влаштували екскурсію замком та відпочинок з риболовлею (ФОТО)

Неймовірно цікавий і насичений день провели хлопці із «Гвардії наступу», які зараз перебувають на лікуванні та реабілітації у відомчому шпиталі в Хмельницькому. Вони відвідали стародавню фортецю у Меджибожі, а потім відпочивали на природі та рибалили. Організували захід поліцейські психологи разом з адміністрацією історико-культурного заповідника «Меджибіж».

У рамках проєкту «Пункт психологічних практик» поліцейські психологи проводять із пораненими бійцями різні види терапії. Вже неодноразово хлопці відвідували кінологічний центр, де проходили сеанси каністерапії, були на виставках в мистецьких центрах, малювали картини, слухали терапевтичну музику.

Директор Державного історико-культурного заповідника “Межибіж” Олег Погорілець запропонував бійцям цікаву програму, в якій поєдналось пізнання історії та відпочинок на природі з риболовлею. Відомчі психологи з радістю підтримали таку пропозицію. Долучилась до організації і поліцейська профспілка.

Пан Олег з колективом організовує подібні заходи для поранених захисників із самого початку війни.

Ми назвали цей проєкт «Музейний десант». Він працює вже третій рік. Наша основна мета – показати хлопцям, що, попри всі проблеми, вони можуть жити повним активним життям, – наголошує директор заповідника.

І справді, поранені бійці на милицях і з протезами не бачили перешкод: спускались в замкові підземелля і підіймались на вали. А після цього мали справді чудовий відпочинок на природі зі справжнім козацьким кулішем і юшкою та зі спортивною риболовлею.

Нам дуже потрібні такі заходи, – поділився враженнями поранений боєць «Гвардії наступу» Дмитро. – Це допомагає відволіктися від лікарняних буднів, від білих стін. Тут ти справді відчуваєш себе, як до війни.

Це класно – виїхати на природу. Тут відпочиваєш душею, – додав ще один захисник Денис.

У поліції Хмельниччини нагадали, що заходи з психологічної реабілітації реалізуються в рамках Всеукраїнської програми ментального здоров’я, запровадженої за ініціативи Олени Зеленської. Мета національної програми – надати допомогу кожному, чиє психічне здоров’я зазнало шкоди через війну.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook