Новини
Культура

Історичний пікнік влаштували в одному з музеїв Хмельниччини

Малієвецький обласний історико-культурний музей, що на Хмельниччині, святкує День музеїв незвичайним і захоплюючим заходом. Цьогоріч музей запросив реконструкторів для організації історичного пікніка, створеного за підтримки художниці Поліни Шу та її команди.

На території музею панувала особлива атмосфера: відвідувачі могли насолодитися видом людей у точних копіях історичних костюмів, доповнених напудреними перуками, що переносили їх у різні епохи минулого. Учасники заходу виглядали настільки автентично, що здається, ніби присутні скористалися машиною часу.

Особливу радість цей захід приніс і співробітникам музею. Директорка музею Анастасія Донець поділилася своєю історією:

“Якось у секонд-хенді я знайшла блузу в стані ганчірки, але її мереживо привернуло мою увагу. Тканина підкладки розсипалася в руках, але здавалося, що це шовк. Поряд лежав подібний жакетик. Я взяла їх обидва.”

Ці речі були досліджені фахівцями і виявилися справжніми скарбами.

Сьогодні дослідники одягу одноголосно атрибутували блузку до 1905-1910 років, а жакетик до епохи Титаніка, 1912 року, — додала вона з гордістю.

До того ж музей отримав у подарунок сукню 1830-1840 років.

Ці нові експонати стали справжнім надбанням музею, який постійно поповнює свою колекцію. Як згадує пані Анастасія, три роки тому скептики запитували: “Що ви в тому музеї показувати будете? Прялки і качалки?” Сьогодні ж музей демонструє унікальні історичні артефакти, які привертають увагу відвідувачів з усієї країни.

Автор: Наталя Кошай

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook