Новини
Кримінал

Прокурори у Верховному Суді відстояли покарання для одного з голів Хмельницького МСЕК

Прокурори у Верховному Суді відстояли покарання для голови медико-соціальної експертної комісії за фактом одержання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Прокурором у справі доведено, що медик одержав від місцевої мешканки 700 доларів США неправомірної вигоди за сприяння у прийнятті рішення членами медико-соціальної експертної комісії у встановленні їй II групи інвалідності. Після отримання грошей зловмисника затримали правоохоронці.

Суд першої інстанції провину підсудного у скоєнні кримінального правопорушення не визнав. Прокуратура подала апеляційну скаргу.

Апеляційний суд, вислухавши доводи прокурора, скасував виправдувальний вирок та ухвалив новий, яким чоловіка визнано винуватим та призначено покарання у виді 2 років позбавлення волі.

Засуджений оскаржив рішення в суді касаційної інстанції.

Проте Верховний Суд погодився з твердженням прокурора, що покарання у виді 2 років позбавлення волі є справедливим заходом примусу, повідомили у Хмельницькій обласній прокуратурі.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook