Новини
Події

День Героїв у Хмельницькому: як вшановуватимуть захисників України (ПРОГРАМА)

23 травня в Україні відзначають День Героїв. У Хмельницькому до цієї дати запланували низку заходів, які проходитимуть і різних мікрорайонах міста.

День Героїв – щорічне свято в Україні, встановлене на честь українських вояків та воячок — борців за самостійну соборну Українську державу, передусім лицарів Київської Русі (правильно: «княжої доби Руси-України»), козаків Гетьманської Доби, гайдамаків, опришків, січових стрільців, вояків Армії УНР, УГА, ОУН, УПА, а також героїв Небесної Сотні та сучасної національно-визвольної московсько-української війни.

До Дня Героїв у Хмельницькому презентували книгу “Герої серед нас” – збірку поетичних та творів дев’яти хмельницьких воїнів. Четверо з них – Євгеній Ролдугін, Артем Задоянчук, Павло Жук, Віталій Леськов загинули.

Олександр Шенькарук, Михайло Цимбалюк, Сергій Ілаш, Ростислав Балема захищали і захищають наших дітей на полі бою зараз. Автор ще одного твору – Олександр Чабах, учасник АТО, батько полеглого поліціянта Юрія Чабаха. Дякую родинам полеглих, живим Героям за сприяння в публікації книги. А також упорядникам за величезну роботу. Такі книги повинні бути в кожній школі та бібліотеці, їх повинні читати, бо через вірші і прозу воїни говорять до нас про найцінніше, те, що ми не можемо осягнути в житті цивільному, прокоментував Хмельницький міський голова Олександр Симчишин.

Також вчора презентували ілюстрований альбом-біографію Героя минулих часів Костя Місевича “Мусив узятися за бандуру як за останню зброю”. Упорядкувала видання Оксана Доронська-Собко, наукова співробітниця музею історії міста Хмельницького. У альбомі багато документів, спогадів, невідомих фактів про Місевича, зокрема і про його роль в УНР, підпільну боротьбу.

За інформацією управління культури Хмельницької міської ради, заходи з нагоди Дня Героїв в обласному центрі сьогодні, 23 травня, розпочнуться о 12.00 та триватимуть до вечора.

Що запланували на День Героїв у Хмельницькому

  • 12.00 – виставка просто неба «Українська жінка – Захисниця» (майданчик біля музею-студії фотомистецтва))
  • 12.00 – виставка просто неба «Героїчна Україна» (вул. Проскурівська, 65, біля Виставкової зали художньої школи)
  • 12.00 – виїзна виставка «Історія українського війська» (парк культури і відпочинку ім. М. Чекмана)
  • 13.00 – театралізоване дійство «Шляхами незламності» (Обласний музично-драматичний театр ім. М. Старицького)
  • 15.00 – концерт естрадно-джазового оркестру «Big Band» школи мистецтв (сквер ім. Кузьми Скрябіна)
  • 17.00 – концерт «Герої нескореної країни» (сквер ім. С. Бандери)
  • 17.00 – концертна програма «За Україну». Виставка художніх робіт учнів відділу образотворчого мистецтва (школа мистецтв «Озерна»)
  • 17.00 – мистецька акція «Пам’ятаємо… Шануємо… Вклоняємося…» («Мистецький сад» школи мистецтв «Райдуга»)
  • 17.00 – відкриття дитячого майданчика за ескізами Героя російсько-української війни А. Черніцького (парк культури і відпочинку ім. М. Чекмана, біля зоокуточка)
  • 17.00 – виступи військових оркестрів та академічного муніципального естрадно-духового оркестру (майданчик біля ТЦ «Дитячий світ»)
  • 19.00 – виступ гурту «Kozak System» на підтримку ЗСУ (парк культури і відпочинку ім. М. Чекмана).

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook