Новини
Бізнес

Імпорт товарів з Китаю на Хмельниччину зріс на чверть

Імпорт товарів на Поділля у першому кварталі зріс на 3,6% у порівнянні з січнем-березнем минулого року до 169 мільйонів доларів. Серед найбільших торговельних партнерів у імпорті за цей період опинився Китай – одна шоста від загальних обсягів.

З Піднебесної подільським бізнесом ввезено товарів на 28,3 мільйона; зростання в порівнянні з першим кварталом минулого року на 24,4%. Частка Китаю в імпорті сягнула 16,7%.

Також у трійці лідерів серед країн-імпортерів перебувають держави Євроспільноти. Польща експортувала до нас продукції на 29,3 мільйона при падінні обсягів на 1,2%. Імпорт з Німеччини становив 25,4 мільйона при зростанні – на 27,6%.

Загалом Хмельниччина закупила мінеральних продуктів на 17,4 мільйона, що на 42,3% менше, ніж торік. Якщо ж поглянути лише на палива мінеральні; нафту та продукти її перегонки, то палива за кордоном придбано на 15,6 мільйона при падінні в порівнянні з відповідним періодом минулого року на 44,3%. Частка палива в імпорті скоротилася з 16,7% торік до 9,2%.

Продукція хімічної та пов’язаних з нею галузей промисловості у ввезенні зменшилася до 12,7% від загального обсягу; закуплено на 14,8 мільйона проти 21,1 мільйона торік. Причому добрив подоляни придбали на шість мільйонів, що вдвічі менше, ніж у першому кварталі торік.

Закупівля полімерних матеріалів, пластмас та виробів зросла на 6,1%. Імпортовано пластмас на суму 22,7 мільйона. Частка цієї групи імпорту збільшилася до 13,4%.

Окрім того, за окремими групами, що становлять цьогоріч найсуттєвішу частку в імпорті області, також спостерігається зростання. Скажімо, поставка машин, обладнання та механізмів; електротехнічного обладнання зросла на 18,1% до 38 мільйонів, що склало 22,5% від загального обсягу.

Продуктів рослинного походження закуплено на 7,6 мільйона, що в півтора раза більше, ніж минулоріч. Їхня частка становила 4,5% від загального обсягу імпорту, повідомили в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області.

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook