Новини
Надзвичайні події

Вибухи пролунали на Хмельниччині: область атакували з кількох напрямків

Повітряна тривога на світанку 26 травня на Хмельниччині тривала три години. За цей час росіяни атакували область з кількох напрямків ударними безпілотниками, крилатими ракетами та, ймовірно, аеробалістичним “Кинджалом”. Внаслідок ворожих ударів в одному з міста у Хмельницькому районі зникло світло.

Спочатку ворог випустив кілька груп безпілотників, частина яких полетіла в напрямку Хмельниччини через Вінниччину. О 23.26 було підтверджено виліт з аеродрому “Оленья” 5 стратегічних бомбардувальників. Перші ракети зайшли на територію України о 03.29. Рухаючись через північ країни, частина з них полетіла в напрямку міста Старокостянтинів. Приблизно в цей же час місто атакували ворожі “шахеди”. Частина ракет, пройшовши транзитом через Хмельниччину, рухалася в напрямку західних областей, однак згодом вони розвернулися та знову атакували Старокостянтинів.

У соцмережах кілька разів повідомляли про звуки вибухів в області. Сили ППО збивали “шахеди” та ракети. О 04.27 повідомили про пуск “Кинджала” – знову в напрямку Старокостянтинова.

Після того, як моніторингові канали повідомили про знищення всіх повітряних цілей, у Хмельницькому пролунало три вибухи.

За інформацією місцевих телеграм-каналів під час відбиття повітряної атаки у Старокостянтинові зникло світло.

Як працювали сили ППО у Старокостянтинові, показали у соцмережах:

Попередня інформація про застосовані ворогом засоби ураження така:

Сигнал відбою повітряної тривоги на Хмельниччині пролунав о 5.20. Станом на 7 ранку інформація про ситуацію в області та в обласному центрі від влади не публікувалася.

ДОПОВНЕНО: За інформацією Хмельницької ОВА, під час повітряної тривоги в межах області сили ППО збили 6 БпЛА і 1 ракету. Через ворожу атаку в одному з міст області від електроенергії було відключено 3 тис. абонентів. Наразі усі споживачі підключені до енергомережі.

Приблизні маршрути ракет і “шахедів” під час сьогоднішньої нічної атаки:

Інформація від Повітряних сил ЗСУ щодо чергової комбінованої повітряної атаки:

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook