Новини
Бізнес

Ритуальні послуги на Хмельниччині подешевшали

Інфляція на Поділлі у квітні становила 0,3%; а загалом з початку року ціни зросли на  0,9%. Торік ці показники становили 0,2% та 2,9% відповідно.

Ціни на продукти та безалкогольні напої в області у квітні проти попереднього місяця зросли на 0,1%. Дещо підвищились ціни на рибу та продукти з риби, масло, кондитерські вироби з борошна, яловичину, олію соняшникову, м’ясо птиці, хліб, макаронні вироби, кондитерські вироби з цукру, свинину, безалкогольні напої, рис, маргарин.

Водночас значно подешевшали яйця – на 14,8%, на 6,4–0,3% знизились ціни на молоко, сало, овочі, цукор, продукти перероблення зернових, фрукти, сири.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби зросли на 0,7%, у тому числі на тютюнові вироби – на 1,1%, на алкогольні напої – на 0,4%.

Одяг та взуття подорожчали на 0,2% через зростання цін на одяг на 0,3%.

Ціни (тарифи) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива зросли на 0,1% переважно через підвищення цін на утримання та ремонт житла.

Підвищення цін у сфері охорони здоров’я на 1,3% спричинено передусім подорожчанням фармацевтичної продукції.

Ціни на транспорт зросли на 2,7%: паливо та мастила додали в ціні чотири відсотки, вартість проїзду в залізничному пасажирському транспорті – 0,7%.

З інших товарів та послуг на пів відсотка підвищились ціни на послуги ресторанів та готелів, проте подешевшали ритуальні послуги на 30,1%, поінформували в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області.

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook