Новини
Події

Підприємство з Хмельниччини увійшло до Каталогу виробників техніки для громад

Напередодні, 28 травня, у Києві презентували перший Каталог виробників української техніки для громад. Це ініціатива, яка реалізується в рамках політики «Зроблено в Україні» Мінекономіки спільно з федерацією роботодавців України, Асоціалізацією міст України та Офісом народного депутата Дмитра Кисилевського.

Мета проєкту – надати інформацію про українських виробників та сприяти підвищенню попиту на товари, вироблені в Україні. У виданні консолідовано усю ключову інформацію про найбільш затребувану продукцію: громадський пасажирський транспорт, комунальну, спеціальну техніку, навісне обладнання тощо.

Каталог містить пропозиції 32 підприємств, розташованих у 14 областях України, з 255 одиниць різноманітної техніки. Увійшло до нього і ПП «ТАД» з міста Волочиськ, яке є членом Асоціації міст України. Підприємство виготовляє самоскиди, напівпричепи-важковози (трали), причепи та напівпричепи.

Спільна презентація Каталогу представниками Парламенту, Уряду, виробників і місцевого самоврядування символізує важливий крок до налагодження спільного робочого процесу – замовлення української продукції, розвиток економіки, створення та збереження робочих місць.  

У громад є значна потреба в транспорті, комунальній і спеціальній техніці, а також у техніці для відновлення. На жаль, громади, особливо невеликі, не знають всіх можливостей українських виробників. Таку необхідну та актуальну інформацію тепер зібрано у Каталозі.

Купуючи техніку українського виробництва, громади допомагають одна одній збільшувати доходи місцевих бюджетів. Адже заводи розташовані в регіонах, там же і сплачують податки, відповідно громади отримують ПДФО.

Спільно з виробниками, банками та державою ми будемо шукати механізми фінансування придбання громадами української техніки. Відповідний позитивний досвід вже напрацьовано. Так, цього року в Україні продовжили дію програми «Шкільний автобус», на реалізацію якої уряд виділив 1 млрд грн. Вона передбачає спільне фінансування закупівель автобусів із державного та місцевого бюджетів (50/50). Громади також можуть залучати фінансування через кредитування та лізинг в українських банках, – наголосив під час презентації видання виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан.

Автор: Адміністратор сайту

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook