Новини
Надзвичайні події

Вибухи на Хмельниччині: область знову атакували дрони та ракети

Вдруге за тиждень Хмельниччина разом з усією Україною не спала вночі через комбіновану повітряну атаку. Знову, як і кілька днів тому, ворог випустив чималу кількість “шахедів” та кілька хвиль ракет зі стратегічної авіації. Знову під ударом опинилося місто Старокостянтинів, в напрямку якого цього разу летіли всі крилаті ракети та частина ударних безпілотників. Звуки вибухів чули також мешканці обласного центру.

Наразі, після відбою, важко порахувати, скільки всього шахедів цієї ночі випустили по Україні росіяни. Деякі моніторингові канали повідомляли про 18 груп ударних безпілотників. З цієї кількості близько десятка (плюс/мінус) дронів через Вінницьку та Житомирську області летіли на Хмельниччину.

Переважно загроза як від “шахедів”, так і від ракет існувала для міста Старокостянтинів, тому що

За інформацією моніторингових каналів, кілька БпЛА літали біля міста Хмельницький. Принаймні, після першого попередження про наближення до обласного центру одного з “шахедів”, хмельничани чули звуки серії вибухів на одній з околиць міста.

Що до Старокостянтинова, то місцевий телеграм-канал Старокостянтинів 24/7, який оперативно інформує про ситуацію в місті, повідомляв, що звуки вибухів та звуки роботи ППО лунали там близько десятка разів: місто атакували “шахеди” у кілька хвиль, та крилаті ракети з 4 літаків Ту-95у дві хвилі.

Попередня інформація щодо ранкової повітряної атаки від телеграм-каналу monitor

Також “шахеди” атакували місто Дніпро – там було чутно звуки вибухів. І протягом кількох годин вибухи лунали у Харкові та Харківській області, які росіяни тероризують без зупинки вже кілька тижнів. Зокрема, РФ завдала ударів по Малоданилівській громаді, а в Харкові – по критичній інфраструктурі одного з районів міста, повідомило Суспільне Новини.

Офіційну інформацію по ситуації у Хмельницькій області очікуємо вранці від ОВА, загальну інформацію щодо комбінованої повітряної атаки – від Повітряних сил ЗСУ.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook