Новини
Інфраструктура

Будівництво на Хмельниччині прискорилося у понад півтора раза

На Хмельниччині в першому кварталі добудовані та прийняті в експлуатацію будинки, що мають 100,2 тисячі квадратних метрів житла, що в 1,57 раза більше, ніж торік у січні-березні.

Якщо відверто, таке зростання викликає певний подив: війна ж триває. Тим паче, що минулорічний перший квартал продемонстрував подвійне зростання в порівнянні з позаминулорічним відповідним періодом, який до 24 лютого «розвивався мирно». Виявляється, в нинішній воєнний час можна активно будуватися.

Обсяг прийнятого в експлуатацію житла в міській місцевості становив 77,7 тисячі квадратів, або 77,6% від загального обсягу, в сільській – 22,5 тисячі – 22,4%. У цілому на Поділлі знайшли нових власників 1423 квартири.

Лідерство в будівельній царині, зрозуміло, залишається за Хмельницьким районом, на який припадає три чверті від загальнообласного показника. В районі прийнято в експлуатацію  75,6 тисячі квадратних метрів загальної площі житлових будівель. Темп зростання в районі – в 1,46 раза.

У Кам’янець-Подільському районі здано 15,6 тисячі метрів квадратних, що в 2,4 раза перевищує торішній показник. Цього року район – найкращий в області за темпами зростання, торік – він пас задніх.

Загальна площа житлових будівель, прийнятих в експлуатацію в Шепетівському районі, становила 9004 метрів квадратних. І хоча цей показник становить менше однієї десятої від загальнообласного, в межах Шепетівського району досягнуте зростання на 67,3%, повідомили у Головному управлінні статистики у Хмельницькій області. Торік, до речі, цей північний регіон Поділля наростив обсяги вп’ятеро.

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook