Новини
Події

На Хмельниччині відкрили меморіальну дошку загиблому правоохоронцю

На фасаді школи в селі Нове Село Хмельницького району відкрили меморіальну дошку пам’яті загиблого на війні підполковника поліції Андрія Бахтова. Також цьому навчальному закладу присвоїли ім’я загиблого правоохоронця.

Андрій Бахтов мав дві вищі освіти: за першим дипломом – викладач фізичної культури і спорту, за другим – практичний психолог. Також він був тренером із багатьох видів спорту: бокс, біг, плавання, лижні гонки, стрільба, рукопашний бій, офіцерське триборство.

Свою службу в системі МВС розпочав у Хмельницькому з посади психолога у спецпідрозділі. Брав участь у миротворчих місіях в Косово.

Після анексії росіянами Криму в 2014 році Андрій Бахтов разом із побратимами із миротворчих місій долучився до створення Батальйону поліції особливого призначення “Миротворець”, став заступником командира. Звільняв Слов’янськ, Попасну, Торецьк, Майорське, Нью-Йорк. У серпні 2014 року з батальйоном опинився в Іловайську, кілька днів пішки добирався до своїх після розстрілу росіянами колони у «зеленому коридорі».

У 2016 році Андрія запросили викладати в Національній академії внутрішніх справ, згодом він очолив там кафедру військової підготовки. Займався волонтерською діяльністю — опікувався родинами загиблих побратимів із батальйону «Миротворець».

У лютому 2022 року, коли почалось повномасштабне вторгнення, вступив до ТрО в Києві. Авторитет викладача був настільки сильний, що його учні з академії пішли за ним. Згодом вступив до лав батальйону «Свобода» НГУ. Попри те, що у поліції він дослужився до звання підполковника, в Нацгвардії отримав звання молодшого сержанта. Але, за словами побратимів, для нього це не мало жодного значення.

У травні в складі батальйону «Свобода» вирушив на схід. Андрій захищав Рубіжне, Сєвєродонецьк та Лисичанськ. Пізніше підрозділ перекинули під селище Зайцеве. Незадовго до загибелі на прохання бійців став командиром 6-ї роти.

Андрій Бахтов (позивний «Тихий») загинув 10 серпня 2022 року поблизу селища Зайцеве Бахмутського району на Донеччині, рятуючи своїх підлеглих. Похований 7 вересня на Алеї Слави в Хмельницькому. Загиблому правоохоронцю було 48 років. У нього залишилась дружина і троє дітей.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook