Новини
Офіційно

Пам’ять дітей, які загинули внаслідок збройної агресії Росії, вшанували у Хмельницькому

В Україні 4 червня вшановують пам’ять дітей, які загинули внаслідок збройної агресії Росії проти України. Пам’ятний день було встановлено постановою Верховної Ради України 2021 року. У Хмельницькому захід в пам’ять про загиблих дітей провели біля нещодавно відкритої скульптури Пресвятої Богородиці. Минулого року такий захід проходив біля пам’ятника Янгол скорботи.

За час війни в Україні від рук російських окупантів загинуло 548 дітей, ще 1351 дитина була поранена. Точну кількість постраждалих дітей встановити неможливо через активні бойові дії та тимчасову окупацію частини території України.

Поминальна молитва за дітей, які загинули внаслідок російської агресії, відбулася сьогодні біля пам’ятника «Чудо Покрови Пресвятої Богородиці» у дендрологічному парку «Поділля» міста Хмельницького. Нагадаємо, відкрили його наприкінці травня. У пам’ятному заході взяли участь представники обласної ради, обласної та районної військових адміністрацій, міської ради, силових відомств, громадськість.

Священнослужителі різних релігійних конфесій висловили спільну молитву за душі невинно вбитих дітей, також помолилися за одужання та здоров’я постраждалих. Як пам’ять про душі невинних дітей у руках діток зазвучали маленькі дзвіночки.

За інформацією Хмельницької обласної ради

Автор: Адміністратор сайту

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook