Новини
Дозвілля

Виставка про ролі тварин у місті людей відкрилася у Хмельницькому краєзнавчому музеї

Якби тварини жили у місті, як люди – які ролі вони б виконували? Про це розповідає виставка зооасоціацій “Місто тварин”, що відкрилася минулого тижня у Хмельницькому обласному краєзнавчому музеї. Зібрали її, аби через цікаву експозицію розповісти дітям про особливості різниз тварин та птахів. Головних “персонажів” для виставки взяли з фондів музею.

Під “Місто тварин” у музеї відвели цілу виставкову залу, в якій розмістили всі об’єкти, які мають бути у середньостатистичному місті людей. Міська рада та відділок поліції, склад заготівельника продуктів та магазин з конфіскатом, майстерня художника та поле для роботи маркшейдерів… Все це, і не тільки, можна побачити в експозиції виставки.

За задумом співробітників музею, таким чином вони хотіли розповісти дітям про особливості тварин та птахів, які мешкають на території України, але так, щоб це було цікаво та, завдяки асоціаціям, запам’яталося.

Чому у міській раді засідають сови, а в магазині конфіскату порядкує сорока? Чому менеджер із заготівлі – хом’як, а на пошті працюють голуби? Чому рибальским холдингом керує видра, а фермерством займається миша? Мандруючи містом тварин, можна дізнатися відповіді на ці, та інші питання.

Розповідати про виставку можна довго, однак, як кажуть, краще один раз побачити, ніж 10 разів почути. Виставка зооасоціацій “Місто тварин” працюватиме у краєзнавчому музеї протягом місяця. На згадку про виставку можна придбати магнітик на холодильник з персонажем, який сподобався найбільше.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook