Новини
Меджибізька селищна

Поліцейські Хмельниччини організували для поранених колег активний відпочинок на природі (ФОТО)

Захисники, які проходять лікування і реабілітацію в Хмельницькому, нещодавно відвідали Меджибізьку фортецю, після чого їм влаштували кількагодинну риболовлю. Хлопцям настільки сподобалось, що вони попросили повторити. Тож колеги-поліцейські знову організували для бійців «Гвардії наступу», серед яких були і бійці штурмової бригади «Лють», нацгвардійці та прикордонники, риболовлю на природі.

Релаксуючу риболовлю хлопці поєднували з приготуванням смачних страв, а один із бійців навіть прихопив із собою гітару, тож був і музичний супровід.

Ми використовуємо різні методи роботи з пораненими: каністерапію, арттерапію, музикотерапію. Сьогодні вже вдруге запросили хлопців на риболовлю, адже час, проведений на природі, допомагає зняти стрес, покращити настрій і самопочуття, – розповідає поліцейська психологиня Олеся Редик. – Таким чином ми намагаємося знайти індивідуальний підхід до кожного бійця, щоб він не залишався наодинці зі своїми проблемами та переживаннями.

Усі бійці залишились задоволені, тож поліцейські психологи і надалі проводитимуть для них різноманітні заходи на природі.

Такий відпочинок на природі – чудовий вид реабілітації, – поділився емоціями боєць «Гвардії наступу» Максим. – І тут важливий не так результат, тобто улов, а сам процес: посидіти на природі, насолодитися тишею та спокоєм.

У поліції Хмельницької області нагадали, що заходи з психологічної реабілітації реалізуються в рамках Всеукраїнської програми ментального здоров’я, мета якої – надати допомогу кожному, чиє психічне здоров’я зазнало шкоди через війну.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook