Новини
Інфраструктура

У Хмельницькому завершили оновлення фасаду ТЦ “Дитячий світ”

Днями підрядники повністю завершили оновлення екстер’єру будівлі одного з найстаріших торговельних центрів Хмельницького. Ремонт тривав від лютого. Над ним працювало два десятки будівельників. Фасад тепер виглядає набагато привабливіше, ніж раніше, однак хмельничани знайшли, що покритикувати.

Нагадаємо, оновлюють “Дитячий світ” у Хмельницькому в рамках спільного проєкту UNDP в Україні, GIZ та міської ради. Відколи зайшлося про ремонт-реконструкцію-реставрацію будівлі, хмельничани не раз висловлювали своє незадоволення тим, що “гроші йдуть не туди, а краще би на ЗСУ”, попри те, що їм так само неодноразово пояснювали, що кошти – грантові, виділені саме на ті роботи, які виконуються, і ні на що інше спрямовані бути не можуть.

В Агенції муніципальної нерухомості, на балансі якої перебуває “Дитячий світ” прозвітували про роботи, виконані за два місяці: зовнішні стіни утеплили мінватою, провели дюбелювання, нанесли три види шпаклювання: базове, із сіткою та чистове, ґрунтування, декоративне оздоблення та фарбування.

Почали працювати з двору, а завершили облаштуванням портика із колонами – головного входу. Оновити вхідну частину вдалося удвічі швидше від запланованого — замість місяця витратили тільки два тижні, бо погода сприяла. Загальна площа робіт — 2400 м².

Також відзвітували про оновлення напису, який раніше також викликав чимало питань, оскільки здалеку багатьом нагадував не літери “ДС”, а “Пси”:

«Дитячий світ» оновив не тільки фасад, а й вуличну вивіску. Букви назви вдень чітко контрастують зі світлими стінами приміщення та виглядають чорними. Натомість увечері на темному тлі яскраво підсвічуватимуться. За кілька тижнів встановлять і літери словосполучення «Торговельний центр».

І саме тут в діалог вступили хмельничани, яких трохи здивував підхід до підбору літер для напису та їх розміщення.

Люблю деталі. Деталі можуть багато сказати про людину. Наприклад дизайнер, який робив надпис на дитячому світі всіляко намагається розвиватися в професії. Але, скоріш за все він лише на початку свого проф шляху. Це відбивається на його роботі. Так само, як діти, які курять, думають що вони виглядають круто, дизайнери початківці, які невдало заграють з латинськими літерами, недбало вплітаючи їх в кирилицю, не усвідомлюють наскільки це меншовартісне лайно. П.С. Загалом колосальна робота пророблена з будівлею. Стало набагато краще, прокоментував побачене Олександр Зорян.

У коментарях до допису хмельничани відреагували так:

Що за … відбувся з літерою Д? Лаконічно, гарно, але бляха, що з літерою Д? Це якесь грьобане меншовартісне загравання з латиницею.

звикай! Шлях в Європу проходить через D.

В когось проблеми з українською мовою .

просто літера Д [вирізано] і завжди портить симетрію =))

Я б більше питань поставив відступам між літерами бо зараз читаєтся ДИ ТЯЧИЙ СВІТ

відступи окрема [вирізано], але це складно для людей, тому не писав)

але ми ж розуміємо, що літери чіпляв дядя Вася

шкода, що не вдалось вписати вітражі в новий дизайн

тут ще цікаве питання чому він залишився дитячим світом. ТАм наче від дитячого вже нічого не залишилось. Та і дизайн будівлі вже натякає на щось мінімалістичне та сучасне.

шкода що нас з тобою не покликали коли обговорювали цей напис =))

Рагулевато дійсно

Тепер Хмельницький буде жваво обговорювати [вирізано] напис на будівлі. Тисну руку )

Я б поміняла дитячий на «котячий». Коти навіть у фейсбук збирають багато лайків. А ця будівля – от який ж він дитячий? Що там для дітей є? Нічого. Дитячий, котячий, ніякої різниці по суті.

Dedaлі все більше люблю deталі.

Ну, дійсно, а що там від дитячого світу залишилось ? Звичайний ТЦ останніх років 18. А могли б зробити щось крутецьке для дітей в цій будівлі.

У мене мрія, щоб там дійсно зробили будівлю для гуртків дитячих. В одній будівлі поєднали усі види гуртків. Можна навіть один поверх дати для комерційних гуртків, щоб відбивалися витрати на утримання. Це центр міста і дітям було б зручно добиратися. Тут можна було б поєднати як мистецькі гуртки так і розв’язанні з різними різновидами боротьби, гуртки радіоелектроніки та інші. Тобто створити в одному місці простір який буде розвивати дітей. Також різні молодіжні організації можна було б туди розмісти. Маю надію, що колись то станеться

Долучилися до обговорення і в інших соцмережах. Зокрема, знову закинули пару реплік про “гроші не туди”:

Гарно, тільки для чого ? Як там справи з лікарнями для військових ?

Краще би на фронт допомогли.

Я так розумію наступні кінотеатр “Мир” та “Планета” перейшли до міста

На букву “Д” бюджету не вистачило?

В українській мові така буква “Д” ?

Це Хмельницький суржик

Дійсно, до чого там (D)

Я думаю дизайнер трохи перестарався

Нема для пенсіонерів інвалідів грошей мруть з голоду,а на все є під час війни кому це треба.

То вже потрібно було Dиtyaчий sвіt :)))

Ремонт “Дитячого світу” ще не завершено. Наразі роботи тривають на даху будівлі.

Облаштування покриття прямує до завершення: майстри залили стяжкою майже всю тисячу метрів квадратних покрівлі, сховали шви, змурували парапети по всьому периметру й облаштували плавні переходи на стиках між покриттям та обмежувачами. Прикріпили армований бетонний пояс для встановлення захисної огорожі. Наступного тижня почнуть стелити гідроізоляційною мембраною, котру уже доставили на місце. Повністю закінчити роботи на даху будівельники зможуть не раніше за кінець червня, – прокоментували в Агенції муніципальної нерухомості.

Далі у планах – робота з інтер’єром торговельного залу та бізнес-простору на другому поверсі й облаштуванням сходової клітини.

Ремонт виконується у межах проєкту «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів» за фінансування уряду Німеччини. Проєкт імплементується німецькою федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH спільно з Програмою розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook