Новини
Суспільство

Два медичні заклади Кам’янеччини отримали санітарні автомобілі від Червоного Хреста

Спеціально обладнані санітарні автомобілі передав Український Червоний Хрест у два медичні заклади Камʼянець-Подільського району Хмельниччини. Автівки передали Центру первинної медико-санітарної допомоги Староушицької селищної ради та багатопрофільній центральній районній лікарні Слобідсько-Кульчієвецької сільської ради.

На кожному автомобілі працюватиме команда Мобільної медичної бригади Українського Червоного Хреста – лікар, медсестра та водій, які виїжджатимуть у віддалені населені пункти області для надання первинної медичної допомоги.

Головне завдання мобільних медичних бригад – підсилення закладів медицини завдяки наданню кваліфікованих медичних послуг місцевому населенню та внутрішньо переміщеним особам, які постраждали внаслідок військових дій,повідомили в Українському Червоному Хресті.

Спецавтомобілі також можуть використовуватися для перевезення пацієнтів до спеціалізованих лікарень у разі необхідності.

Передача автомобілів відбувалася в рамках проєкту “Мобільні медико-психологічні бригади” у Хмельницький області”, який у Хмельницькій області спільно реалізують Норвезький Червоний Хрест та Хмельницька обласна організація Товариства Червоного Хреста України. В рамках проєкту надається медична допомога внутрішньо переміщеним особам у населених пунктах Хмельницької області. Зокрема, огляд лікарів, діагностика, направлення до фахівців. За потреби працівники мобільних бригад надають необхідні медикаменти. Також надаються консультації психолога. Всі послуги мобільні бригади надають за місцем розміщення внутрішньо переміщених осіб безплатно.

До складу кожної мобільної бригади входить сімейний лікар-терапевт, психолог, медична сестра та водій. Іноді, за потреби, долучається гінеколог. Більшість лікарів, які працюють у бригадах – переселенці. Такою була основна ідея започаткування проєкту мобільних медико-психологічних бригад. 

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook