Новини
Суспільство

У ветеранському просторі Хмельницького провели день відкритих дверей

В День Конституції, 28 червня, комунальний заклад “Ветеранський простір” Хмельницької міської ради провів День відкритих дверей аби всі охочі могли познайомитись з його діяльністю.

Заклад нещодавно створений, але робота тут проводиться вже з початку 2024 року. Завдяки співпраці з всеукраїнськими та міжнародними фондами частину приміщення відремонтували, закупили обладнання. Також до роботи залучено низку фахівців, які працюють з ветеранами, діючими військовими та членами їхніх родин.

“Буквально з березня місяця, коли ми створили Ветеранський простор саме як комунальну установу, тут же власне долучено бюджетне фінансування”, – зазначив на заході міський голова Олександр Симчишин та додав, що в закладі працює 11 працівників.

У Ветеранському просторі військовослужбовцям та їхнім сім’ям надають безоплатні послуги. Це, зокрема, психологічний та юридичний супровід, реабілітація та соціальна підтримка.

Як розповіла директорка закладу Катерина Луцик, Хмельницька, Львівська та Івано-Франківська області стали пілотними щодо впровадження інституту кейсменеджменту.

Цей кейс, запозичений зі Сполучених Штатів Америки, був інфлементований, адаптований у нас. Кейсменеджер – це той надійний провідник, який комунікує з людиною, з військовим і видає йому супровід від “А” до “Я”, – каже Катерина Луцик. – Наша мета – стати тим місточком, який буде з’єднувати ветеранів після військової служби з цивільним життям. Насправді, це наймінімальніше, що ми можемо зробити для наших військових“.

З початку року до закладу звернулися 120 діючих військових та ветеранів, а також понад чотири сотні членів родин військовослужбовців, полонених, зниклих безвісти та загиблих героїв. У Ветеранському просторі організовують майстер-класи, семінари, тренінги, індивідуальні консультації проводять залучені фахівці.

Нагадуємо, комунальний заклад “Ветеранський простір” знаходиться у Хмельницькому за адресою: вул. Кам’янецька, 76. Процює установа з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:15. Додаткову інформацію можна отримати за телефоном: 096 563 00 90.

Автор: Наталя Кошай

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook