Новини
Інфраструктура

Хмельницький “Електротранс” отримав нагороду за модернізацію громадського транспорту

За словами Хмельницького міського голови, отримана нагорода – дуже престижна, а хмельницькі комунальники – єдині в Україні, хто її отримав. Ця відзнака Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) присуджується за виняткові ініціативи, які сприяють сталому розвитку, покращенню інфраструктури та просуванню «зелених» практик у регіонах його діяльності.

Йдеться про нагороду «Sustainability Award 2024», яку Хмельницькому КП “Електротранс” присудили за вагомий внесок у розробку та втілення проєкту «Модернізація громадського тролейбусного транспорту у м. Хмельницький – Підтримка реалізації проєкту».

Метою проєкту є покращення надійності та якості послуг громадського транспорту, а також якості повітря шляхом зменшення викидів вуглекислого газу. Також, поліпшення тролейбусних зупинок покращить рівень безпеки пасажирів, а модернізація тягових підстанцій та депо підвищить енергоефективність та забезпечить надійну роботу повітряної контактної мережі,прокоментував Олександр Симчишин.

Та нагадав, що у 2023 році ЄБРР надав ХКП «Електротранс» фінансову підтримку на 10,6 мільйона євро. Крім цього, підприємство отримало ще два інвестиційні гранти: 2,75 мільйона євро від Інвестиційної платформи сусідства Європейського Союзу та 1,7 мільйона євро від Спеціального фонду кризового реагування ЄБРР. Ці кошти будуть витрачені на закупівлю 42 тролейбусів разом із запасними частинами та діагностичним обладнанням.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook