Новини
Здоров’я

Працівники Хмельницької ОДА стали донорами крові

Посадовці Хмельниччини долучилися до донорства крові, аби допомогти тим, хто її потребує, та замотивувати тих, хто сумнівається. Першими до здачі крові долучилися працівники обласної прокуратури, за ними – керівництво області. Голова ОДА Сергій Гамалій, який також взяв участь у шляхетній справі, передав “естафету” колегам з інших областей.

Першими відгукнулися на потреби обласного центру служби крові та стали донорами працівники прокуратури Хмельницької області. Мотивацією здати кров для хворих, які її потребують, для працівників прокуратури стало те, що в умовах поширення COVID-19 потреба у донорській крові збільшується.

Тож аби поповнити запаси крові у лікувальних закладах області, працівники прокуратури взяли участь у «донорському дні». За словами керівника прокуратури Олексія Олійника, близько пів сотні його підлеглих виявили бажання поділитися кров’ю, якої всі разом здали майже 20 літрів.

Днями донорами стали також голова Хмельницької ОДА Сергій Гамалій, його заступники Cергій Тюрін, Сергій Ткачук, Володимир Білик та працівники структурних підрозділів облдержадміністрації.

Як розповів голова ОДА, боятися донорства не варто, оскільки процес здачі крові відбувається під наглядом лікарів.

Сподіваюся, наш приклад надихне інших долучитись до цієї благодійної справи та здати кров для тих, хто цього потребує! – зазначив очільник області та передав естафету колегам з Тернопільської облдержадміністрації.

Як нагадали у пресслужбі Хмельницької ОДА, здати кров може кожна здорова людина без шкідливих звичок. За добу до здачі слід дотримуватися дієти, за 2 тижні до процедури – не приймати жодних сильнодіючих препаратів.

За інформацією пресслужби Хмельницької ОДА

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook