Новини
Бізнес

У Хмельницькій громаді підтримають фінансово вирощування малопоширених культур

Положення про відшкодування за вирощування малопоширених сільськогосподарських культур для юридичних осіб та ФОПів підтримав виконавчий комітет Хмельницької міської ради. Далі його мають затвердити депутати на сесії міської ради.

Про Програму розвитку підприємництва Хмельницької міської територіальної громади на 2022-2025 роки, якою передбачається надання фінансової підтримки, повідомив на своїй сторінці у Фейсбук заступник Хмельницького міського голови Микола Ваврищук.

Так, передбачається підтримка юридичним особам та фізичним особам-підприємцям за вирощування малопоширених сільськогосподарських культур з розрахунку на одиницю оброблюваних угідь, у розмірі 5000 гривень на один гектар, але не більше ніж на 20 гектарів оброблюваних угідь одному суб’єкту господарювання.

Перелік малопоширених культур рекомендований науковцями ЗВО «Подільський державний університет» і передбачає 31 найменування сільськогосподарських культур, серед яких сочевиця, нут, гарбуз, ревінь, батат, артишок, ромашка лікарська, коріандр посівний, мигдаль, лохина тощо.

Крім того, юридичним особам та фізичним особам-підприємцям Програмою передбачене часткове відшкодування витрат, пов’язаних з проведенням робіт із підтвердження відповідності виробництва органічної продукції (сировини) та видачею сертифіката на безповоротній основі у розмірі 50 % вартості одного сертифікату, але не більше 50 тисяч гривень на одного отримувача.

Читайте також: На Хмельниччині молодий підприємець вирощує равликів

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook