Новини
Екологія

Понад дві сотні дерев вирубали у парку Хмельницького

Факт масової незаконної вирубки дерев різних порід зафіксували екологи Хмельниччини. Йдеться про 231 дерево, яке невідомі особи вирубали у парковій зоні, та про майже 76 тисяч гривень завданих збитків. Пошуками “чорних лісорубів” займаються правоохоронці.

Екологи області порівняли з “орками”, які плюндрують українську землю, і навіть назвали гіршими за росіян, не встановлених наразі осіб, які знищили природну красу одного з парків у Хмельницькому.

Факт незаконної вирубки фахівці Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області підтвердили, перевіривши територію однієї з паркових зон обласного центру. За інформацією екологів, там під сокирами загинули і зникли дерева породи ясень, берест та клен. Загальна сума збитків, завданих державі незаконною вирубкою, становить 76 957 гривень.

Яка саме паркова зона постраждала від рук “чорних лісорубів”, не повідомляється. Так само не зазначено, протягом якого періоду могли вирубуватися дерева.

Поки справою займаються правоохоронці та встановлюють причетних до вирубки парку, екологи закликають мешканців Хмельниччини “не вдаватись до дій рашистів та не завдавати шкоди своїй державі”.

Якщо ви стали свідком дій, які зашкоджують навколишньому природному середовищу, просимо повідомляти на телефон «гарячої лінії» Інспекції (0382) 70-28-39,закликають в ДЕІ у Хмельницькій області.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook