Новини
Суспільство

Переселенцям на Хмельниччині пропонують опанувати нові професії

На базі Хмельницького політехнічного коледжу створили освітній хаб, в якому внутрішньо переміщені особи зможуть навчатися дистанційно та отримувати нові знання та навички. Долучитися до навчання можуть також мешканці Хмельницької області.

Мета новоствореного освітнього простору – організувати навчальний процес та побут внутрішньо переміщених осіб, дати можливість їм здобути актуальні в ХХІ столітті навички та опанувати професії, які дозволять забезпечити себе та свої сім’ї під час війни та після її завершення.

Навчання в хабі проводитимуть найкращі фахівці Хмельницької області. Здобувати освіту можуть учні загальноосвітніх та професійних (професійно-технічних) навчальних закладів, студенти вищих навчальних закладів, а також батьки здобувачів освіти.

Насамперед чекаємо вимушених переселенців, але двері закладу відкриті й для мешканців Хмельниччини. Для всіх бажаючих здобути новий фах організують психологічні та профорієнтаційні консультації та тестування, аби визначитися з власними здібностями, розповів на своїй сторінці у Фейсбук начальник Хмельницької ОВА Сергій Гамалій.

Також посадовець повідомив, що в новому освітньому хабі дистанційно вчитимуть “найзатребуванішим навичкам ХХІ століття, англійській та українській мовам та затребуваним наразі на ринку праці професіям”.

Точний перелік “затребуваних на ринку професій”, яким будуть навчати дистанційно в освітньому хабі, наразі не оприлюднено.

Нагадаємо, для переселенців, які вимушено перебувають у Хмельницькому, здебільшого організовуються навчання з мови (української, англійської) та курси IT.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook