Новини
Духовність

Ще одна релігійна громада на Шепетівщині хоче перейти до ПЦУ

Релігійна громада села Білеве, що на Шепетівщині, одноголосно підтримала рішення перейти в лоно Православної Церкви України. Відповідне прохання селян передали єпископу Хмельницькому та Кам’янець-Подільському Павлу. Священник підтримати рішення своїх парафіян відмовився.

Нагадаємо, після вторгнення російських військ на територію України та низки злочинів, скоєних росіянами проти українців, які підтримує очільник російської церкви, релігійні громади Хмельниччини, які до цього часу все ще належали до УПЦ (МП), масово почали переходити під юрисдикцію ПЦУ. Найактивніше цей процес відбувається на Шепетівщині.

Про рішення, прийняте релігійною громадою Свято-Параскевського храму села Білеве, що в Ізяславській міській громаді Шепетівського району, повідомив на своїй сторінці у Фейсбук священник Володимир Ковальчук.

Рішення громада приймала на загальних зборах і підтримала його одноголосно. Відповідний документ з проханням прийняти до складу Хмельницької єпархії ПЦУ передали Преосвященнішому Павлу.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook