Новини
Інфраструктура

В одному з хмельницьких автобусів можна розрахуватися електронним квитком

Автобусним маршрутом, який здійснює перевезення між мікрорайонами Гречани та Ракове у Хмельницькому, найближчим часом опікуватиметься комунальне підприємство “Електротранс”. Договір з приватним перевізником міська рада розірвала – через неодноразові порушення, які після низки претензій так і не були усунуті. У великогабаритному автобусі, який вийшов на цей маршрут, встановлено валідатори, тож хмельничани зможуть оплачувати поїздки у ньому електронними квитками.

Нагадаємо, новий автобус обласний центр отримав від мешканців польського міста Краків. Вчора він виїхав на маршрут №2, тимчасовим перевізником на якому планується призначити КП “Електротранс”. Рішення змінити перевізника у міській раді прийняли, зважаючи на неодноразові порушення, допущені приватним підприємством «АвтоГаз-Захід», яке з 2019 року здійснювало перевезення на маршруті “Вул. Північна – Ракове”.

У проєкті рішення виконкому міської ради зазначено, що достроково розірвати договір з перевізником мають з 12 травня. Натомість з комунальним підприємством “Електротранс”, як з тимчасовим перевізником, планують укласти угоду на період дії воєнного стану на території України та протягом трьох місяців після його завершення.

Як повідомили у комунальному підприємстві “Електротранс”, в новому автобусі є можливість розрахуватися як готівкою, так і електронним квитком.

Напевно, багатьом хмельничанам такі новини припадуть до душі, а от мешканцям мікрорайону Лезневе про подібний транспорт (навіть без валідаторів) залишається лише мріяти. Як і рік, і два тому, вони просять у влади великогабаритний транспорт, який би дав можливість їм, як і решті хмельничан, діставатися інших мікрорайонів міста з комфортом, а не “на своїх двох” запиленою трасою.

Сповнений емоцій та відчаю коментар написала мешканка Лезневе – матір немовляти – під дописом про новий автобус заступника Хмельницького міського голови Миколи Ваврищука.

Нагадаємо, крім польського автобуса, на балансі КП “Електротранс” перебувають ще п’ять автобусів, подарованих Хмельницькому литовським містом-побратимом Шяуляй.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook