Новини
Інфраструктура

9 зупинок збудують на шляху нового автобусного маршруту у Хмельницькому

У Хмельницькому облаштовують дев’ять посадкових майданчиків для пасажирів маршруту №5. Там вже з’явилися знаки, що інформують про зупинки автобуса. Згодом вкладуть бруківку, встановлять павільйони для очікування. На проїжджу частину Прибузької нанесуть нову розмітку та облаштують ще два пішохідні переходи.

Як ми уже повідомляли, на вулиці Прибузькій почали будівництво нових зупинок громадського транспорту. Від 7 липня автобус №5 курсує, зокрема, цією вулицею, а також Трудовою, з’єднуючи вулицю Староміську та мікрорайон Лезневе.

Враховуючи будівництво нового Палацу спорту, а також зважаючи на подальшу щільну забудову вулиці Прибузької, однозначно там транспорт потрібен. Хмельничани вже звикли з Прибузької йти на вулицю Шевченка, на інші вулиці, щоб скористатися громадським транспортом. Але ми будемо пробувати цей маршрут через Трудову і Прибузьку далі запускати, – каже заступник Хмельницького міського голови Микола Ваврищук.

Заїзні кишені для автобусів на Прибузькій вже є, тож облаштувати потрібно лише місця для очікування та встановити павільйони зупинок.

Нові посадкові майданчики розміщуватимуться по обидва боки Прибузької – від вулиці Свободи до Трудової. Знаки автобусних зупинок вже встановили. Далі почнуть встеляти бруківку, потім перейдуть до інших робіт. Зокрема, нанесуть нову дорожню розмітку. Також має з’явитися два додаткових пішохідних переходи.

Повністю облаштувати нові посадкові майданчики планують до кінця липня. Наразі пасажири для посадки користуються технічним тротуаром.

Відео: МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook