Новини
Інфраструктура

У мікрорайон в Хмельницькому та на ближні села пустять нові автобуси

Мешканці мікрорайону Лезневе нарешті отримають великогабаритний транспорт, яким зможуть дістатися центру міста. Ще два нових маршрути з’єднають обласний центр та села Іванківці та Олешин. На всіх маршрутах працюватимуть нові автобуси, яких до кінця літа у хмельницькому комунальному автопарку має побільшати.

Крім анонсованих раніше маршрутів 3 та 4, які возитимуть пасажирів в центр міста – з мікрорайону Ружична, та в мікрорайон Дубове – з Озерної, від завтра, 7 липня, на вулицях міста з’явиться також “п’ятірка”.

Новий маршрут №5 їздитиме до багатостраждального мікрорайону Лезневе, мешканці якого ні про що, здається, так не мріють, як про великогабаритний транспорт, в якому можна перевозити, зокрема, дитячі візочки. Такий автобус марки Isuzu, призначений для перевезення пасажирів з особливими потребами, курсуватиме, зокрема, вулицями Трудовою та Прибузькою. На шляху між Лезневим та ЦНАПом він матиме 13 зупинок. Як і автобуси №3 та №4, “п’ятірка” працюватиме лише у робочі дні. Розклад руху автобуса – за посиланням.

У КП “Електротранс” показали нові автобуси, які вже вийшли на маршрути, та той, який ще тільки збирається у путь. Всі вони позначені написами “Комунальний транспорт твого міста” та прикрашені знаком бренду Хмельницького.

Всього на три нові маршрути, а також на маршрут №2, випускають 10 великогабаритних автобусів. Як повідомив у соцмережах Хмельницький міський голова, до кінця літа на вулицях міста має з’явитися ще понад десяток великих комунальних автобусів.

Ще два великогабаритні автобуси вийшли на маршрути, що з’єднають обласний центр з приєднаними до міської територіальної громади селами Олешин та Іванківці. Чи будуть на ці маршрути додавати ще автобусів, залежатиме від пасажиропотоку, який вивчатимуть протягом місяця.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook