Новини
Екологія

На Хмельниччині браконьєр завдав збитків довкіллю на понад пів мільйона гривень

Порушника, який ловив рибу сітками, піймали “на гарячому” на одній з річок у Кам’янець-Подільському районі завдяки спільній роботі Хмельницького рибоохоронного патруля та працівників сектору водної поліції Кам’янець-Подільського районного управління поліції ГУНП у Хмельницькій області. В улові рибалки виявили близько 200 рибин, які він встиг витягнути з води.

Як повідомили у Хмельницькому рибоохоронному патрулі, браконьєра піймали сьогодні, 10 серпня, на річці Калюс, поблизу села Куражин. З човна за допомогою сітки чоловік виловив 7 вирезубів, 54 плітки, 19 судаків, 1 сома, 1 жереха, 78 окунів, 2 карасі звичайних, 15 лящів та 4 рибці звичайних.

Загальна сума завданих збитків, водному середовищу, становить 510 232 грн, – повідомили у рибоохоронців.

Матеріали справи передали правоохоронцям. За незаконний рибний промисел порушника можуть притягнути до відповідальності за статтею 249 Кримінального кодексу України. відповідно до цієї статті передбачене покарання у вигляді штрафу від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook