Новини
Інфраструктура

Хмельницькі комунальники пояснили, чому після зливи каналізація перетворилася на “фонтан”

Після вчорашньої зливи, під час якої підтопило низку територій у Хмельницькому, на вулиці Свободи з каналізації продовжувала “фонтанувати” вода з домішками з усього того, що було всередині в шахті під землею. Хмельничани поскаржилися, працівники водоканалу поїхали розбиратися. І знайшли причину.

Як і очікувалося, хмельничани знову “підгадили” одне одному. Звичка використовувати каналізацію як смітник і призвела до того, що “після завершення зливи, в нашому каналізаційному люку злива “не припинилась”, – повідомили у водоканалі.

Бригада одразу ж виїхала на вулицю Свободи, і під час робіт знайшла там величезну плівку. У цьому випадку, це єдина причина, чому каналізація “не витримала” такої кількості дощової води, – йдеться у повідомленні комунальників.

У водоканалі нагадують: це вже не вперше працівники комунального підприємства виявляють у каналізації різноманітні речі – від одягу до скриньок:

Щороку працівники служби каналізаційних мереж МКП “Хмельницькводоканал” ліквідовують близько 5 тисяч засмічень у каналізаційних колекторах міста. Таке недбайливе ставлення призводить до засмічення каналізаційних мереж, закупорювання труб і до виникнення аварійних ситуацій.

Тож у водоканалі вкотре звертаються до хмельничан з наполегливим проханням не кидати різний непотріб у каналізацію, для сміття використовувати смітники, аби уникати в майбутньому таких ситуацій.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook