Новини
Красилівська міська

Мешканці громади на Хмельниччині вимагають оприлюднити інформацію щодо готовності укриттів у школах

Мешканці Красилівської громади звернулися через соцмережі до влади з вимогою оприлюднити коректну інформацію щодо готовності укриттів у навчальних закладах. Люди хочуть розуміти, до чого їм готувати дітей з початком нового навчального року. Інформація, яку до цього поширювала влада, вочевидь, людей не зовсім влаштовує.

Чим ближче 1 вересня, тим частіше лунають запитання від батьків до влади про те, в яких умовах вчитимуться їхні діти в умовах воєнного стану та досі наявної загрози ракетних обстрілів з боку ворога.

Кожна громада, нагадаємо, вирішує, якою буде форма навчання у закладах освіти, самостійно. Деякі громади вже визначилися, в деяких все ще думають. Днями остаточне рішення прийняли у Старокостянтинівській тергромаді. Там, за результатами опитування, близько 85 відсотків батьків висловилися за навчання в форматі онлайн. Про це повідомив міський голова Микола Мельничук.

Очікують чіткої відповіді про те, в якому форматі навчатимуться діти, і в Красилівській громаді. Через соцмережі красилівчани звернулися до влади з вимогою оприлюднити інформацію щодо готовності укриттів в освітніх закладах і того, як буде проходити навчання – онлайн чи офлайн:

Великі міста з десятками й сотнями шкіл вже визначилися і класні керівники сконтактували з батьками, тому там нервова напруга, пов’язана з цим, практично знята. В Красилові і селах живуть плітками про навчальний рік, бо влада або мовчить взагалі, або дає інформацію на зразок тієї, що на сторінці відділу освіти – депутати обстежили укриття, деякі готові, деякі треба завершити. Ті, що готові, відповідають вимогам МОН? Якщо ні, то про що ви звітуєте? Скажіть чітко, як вчитимуться діти? До чого ЇХ готувати? 10 днів до вересня,написали в одній з місцевих спільнот.

Відреагували у коментарях на допис не лише мешканці Красилівської громади, а й інших міст, зокрема, обласного центру, де також все ще чекають рішення влади.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook