Новини
Освіта

Місто на Хмельниччині розглядає три варіанти форми навчання у школах

Як почнеться новий навчальний рік у школах Хмельниччини – питання номер один як для батьків дітей, так і для влади. Адже відповідальність за безпеку школярів у них – спільна. Остаточне рішення про те, чи відпускати дитину в школу на очне навчання, прийматимуть батьки. Влада ж на місцях має забезпечити не лише повноцінне навчання, а й безпеку під час воєнного стану.

Визначаються наразі з тим, як відбуватимуться навчання у міських школах, у Волочиську. Як повідомили у міській раді, “перед місцевою владою стоїть непросте та надзвичайно відповідальне завдання – визначитись та організувати оптимальний формат, в якому діти здобуватимуть освіту в умовах підвищених ризиків воєнного стану”.

Міністерство освіти та науки рекомендує школам працювати в очному форматі, якщо дозволяє безпекова ситуація, а заклади оснащені укриттями. Тож у місті розглядаються такі форми навчання для міських шкіл:

🔹Волочиський НВК очна – 1-11 класи
🔸Школа №1змішана: 1-6 класи очна, 7-11 класи – дистанційна
🔹Школа №5 змішана: 1-5 класи очна, 6-11 класи – дистанційна

Вивчаємо також варіант змішаного навчання, коли очні уроки дублюватимуться онлайн, – йдеться у повідомленні пресслужби Волочиської міської ради.

Також наголошується, що при очному навчанні буде дотримано усіх безпекових вимог та рекомендацій: визначено захисні приміщення, позначено шляхи евакуації до них, проведено тренування на випадок повітряної тривоги, забезпечено присутність у школі лише такої кількості людей, скільки поміститься у сховищі.

Нагадаємо, станом на кінець минулого тижня на Хмельниччині, за інформацією обласної військової адміністрації, були належним чином організовані укриття у 520 закладах освіти, що складає 42,8%.

ДОПОВНЕНО: На сьогоднішньому засіданні виконкому міської ради більшістю голосів прийняли рішення почати навчальний рік у школах Волочиської громади дистанційно.

Водночас враховуючи ситуацію, що у нашій громаді 70% закладів освіти мають облаштовані сховища, які відповідають методичним рекомендаціям Міністерства освіти, в таких школах вирішено розглянути можливість організації синхронної форми навчання, яка передбачає проведення паралельно очного навчання (для дітей, чиї батьки віддають перевагу навчанню вживу) та онлайн (для дітей, чиї батьки проти очного навчання), – йдеться у повідомленні Волочиської міської ради.

За словами міського голови Костянтина Черниченка, усі навчальні заклади проінспектувала спеціально створена комісія, яка обстежила сховища, сформувала висновки про відповідність безпековим нормативам. Відповідно до заключень комісії, перелік закладів освіти, в яких допустимо організовувати синхронну форму навчання:

🔸Волочиський НВК
🔹Волочиська ЗОШ І-ІІІ ст. N 1
🔸Волочиська ЗОШ І-ІІІ ст. N5
🔹Бальковецький ліцей
🔸Маначинський ліцей
🔹Полянський ліцей
🔸Соломнянський ліцей
🔹Тарнорудська ЗОШ І-ІІІ ст.
🔸Щаснівська ЗОШ І-ІІІ ст.
🔹Яхновецький ліцей
🔸Богданівська гімназія
🔹Копачівська гімназія
🔸Курилівська гімназія
🔹Лозівська гімназія
🔸Поповецька гімназія
🔹Федірківська гімназія

Фото ілюстративне

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook