Новини
Політика

Депутати звільнили шістьох керівників комунальних підприємств на Хмельниччині

У Хмельницькому сьогодні, 21 вересня, проходить 12 чергова сесія обласної ради, на розгляд депутатів якої винесено три десятки питань. На сесію прибули майже всі обласні обранці – з 64 їх зареєструвалося 51. Деякі ключові питання порядку денного депутати вже встигли проголосувати.

Зокрема, одноголосно підтримали депутати звільнення шести керівників комунальних закладів, що перебувають у підпорядкуванні обласної ради. Більшість розпоряджень про звільнення директорів були підписані у липні, одне – у червні та ще одне – днями, 14 вересня. Причиною звільнення стали закінчення контрактів або заяви за угодою сторін.

Так, рішенням Хмельницької обласної ради звільнено з посади директорів: Хмельницької обласної філармонії – Олександра Драгана та Хмельницького обласного центру з організації роботи по обробці інформації та фінансуванню соціальних програм – Юрія Бирки.

Також звільнили депутати директорів двох  будинків-інтернатів для літніх людей та осіб з інвалідністю – Китайгородського (Наталія Базюк) та Мазниківського (Ганна Кучерук). Обидва розпорядження підписані одним числом – 14 липня.

Цією ж датою підписане розпорядження про звільнення директора Шепетівського Музею пропаганди Наталії Никонової. Культурний заклад, нагадаємо, вже протягом довгого часу перебуває в епіцентрі уваги не лише мешканців Хмельниччини, а й за її межами, через проблеми з демонтажем пам’ятника Миколі Островському, розташованому на прилеглій до музею території. Одним з останніх рішень сесії обласної ради музею дали два тижні на те, аби прибрати пам’ятник з вулиці, проте не виділили на цю процедуру коштів. Демонтаж пам’ятника, за рішенням обласних обранців, мали завершити до 1 липня.

Останнє розпорядження про звільнення директора комунального закладу було підписане 14 вересня. Ним звільнено очільницю Хмельницької обласної бібліотеки для юнацтва Тамару Таньчук.

Ще одне рішення, яке проголосували депутати обласної ради – про передачу в користування на 15 років 3 451,6 гектара лісу у Хмельницькому районі. Відтак до 2037 року мисливські угіддя, розташовані у Пархомівському та Сковородецькому лісництвах переходять у власність ПП «Софтон».

Власником приватного підприємства, зареєстрованого у Хмельницькому, є Микола Долінський. Він також є співзасновником обслуговуючого кооперативу “Дендропарк” та засновником і керівником ТОВ “Будінтеркомплект”.

Також серед проєктів рішень, винесених на розгляд 12 сесії Хмельницької обласної ради є рішення про звернення депутатів Хмельницької обласної ради до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Ради національної безпеки і оборони України щодо заборони діяльності Української Православної Церкви (московського патріархату) через підтримку російської агресії.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook