Новини
Інфраструктура

30 дизельних генераторів отримає Хмельницький від американської агенції USAID

Екскаватор вартістю 64 тисячі доларів вже отримав Хмельницький від агентства USAID. Комунальники будуть використовувати його для ремонту підземних тепломереж. Також місту передали три дизельні генератори. Незабаром таких приїде ще 27.

Нову техніку опановують працівники “Хмельницьктеплокомуненерго”. Кажуть: вона зручніша, легша та швидша. Плюс – в кабіні є кондиціонер, отож взимку буде не холодно. Крім того, він багатофункціональний: може як навантажувати сипучі матеріали, так і розкопувати тепломережі.

Частину техніки, з якою працювало “Теплокомуненерго”, ми передали на війну, в тому числі, два екскаватори, тому є гостра потреба в такій техніці, адже через перепади постійні електроенергії виникають гідроудари. Ці гідроудари пошкоджують мережі, і для оперативного їх ремонту буде залучатися в тому числі цей екскаватор, – коментує директор Департаменту інфраструктури міста Хмельницького Василь Новачок.

Поки що його комунальники беруть у користування, аде сподіваються, що згодом отримають техніку у власність.

Минулого року Хмельницький почав співпрацювати з агенцією USAID у проєкті енергетичної безпеки задля розвитку інфраструктури теплопостачання. Тож окрім екскаватора Хмельницький отримує й інші обновки.

Плануємо отримати 30 генераторів, три з яких вже отримали, матеріали та машину для аварійної бригади. Також в рамках співпраці плануємо отримати 10 великих надувних наметів з теплогенераторами і з генераторами, які будуть забезпечувати електроживлення, – поділився планами з журналістами МТРК Місто Василь Новачок.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook